Google advertenties

Als verstandige bedrijfseigenaar is het uiterst essentieel om op de hoogte te zijn van Google advertenties. Van de vele zoekmachines die we tegenwoordig hebben, is Google de meest populaire over de hele wereld. Dit is de belangrijkste reden waarom het ongelooflijk nuttig is om te begrijpen hoe Google-advertenties werken om je bedrijf te helpen groeien en het aantal verkopen te vergroten. Het maakt niet uit hoe groot of klein je bedrijf is, je moet de nodige acties ondernemen om je technieken en strategieën bij het op de markt brengen van je producten of diensten verder te verbeteren. Blijf verder lezen zodat je meer te weten komt over hoe Google-advertenties werken.

 

Zo werkt Google-advertenties

Het is noodzakelijk om te weten hoe Google-advertenties werken om je te helpen technieken en strategieën te gebruiken die je bedrijf helpen succes te boeken. Google-advertenties werken volgens een pay-per-click- of PPC-model. Dit betekent dat online marketeers de vrijheid hebben om een ​​specifiek zoekwoord op Google te targeten en bepaalde biedingen op dat specifieke zoekwoord te doen. Op deze manier concurreer je ook met andere online marketeers die zich op hetzelfde zoekwoord richten. De biedingen verwijzen naar het maximale bedrag dat je bereid bent te betalen voor een specifieke advertentie. Je kunt er ook voor kiezen om een ​​maximaal budget voor je advertenties in te stellen. Dit zal je helpen een beter idee te krijgen van hoeveel je moet toewijzen aan je online advertentiecampagnes.

 

Verschillende soorten Google-advertenties

Google is een zoekmachine die verschillende soorten online campagnes biedt die je kunt gebruiken. Ten eerste zijn er advertenties voor zoek campagnes. Bij deze advertentie techniek verschijnen je advertenties als tekstadvertentie op de resultatenpagina voor het zoekwoord. Ze verschijnen meestal op de resultatenpagina van de zoekmachine met het zwarte “Advertentie” -symbool direct naast de URL. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om display-campagnes in te zetten. Door dit te doen kun je je advertenties op meerdere websites over het hele internet laten zien. Het goede van Google is dat het samenwerkt met een groot aantal websites en dat het bijna alle internetgebruikers kan bereiken om ervoor te zorgen dat je advertentie zo veel mogelijk wordt gezien. Display-advertenties kunnen een gif, tekst, video’s of afbeeldingen zijn. Ten slotte hebben we de videocampagnes. Dit zijn advertenties die in de vorm van prerolls voor YouTube-video’s verschijnen. Als je een creatief idee voor videoadvertenties hebt, is dit perfect. De videocampagne advertenties zijn er in verschillende vormen. Er zijn videoadvertenties die kunnen worden overgeslagen en er zijn advertenties die niet kunnen worden overgeslagen.

 

Meer informatie

Wil jij meer informatie of heb je vragen over Google advertenties? Neem dan contact met ons op.